INHOUD Voorstelling HAPPY TOGETHER • ESPEN HJORT & MEES BORGMAN

Op 5 maart zijn regisseur en huismaker Espen Hjort & performer Mees Borgman bij ons in première gegaan met hun nieuwste voorstelling Happy Together!

Over de acrobatiek van het samenleven 
In Happy Together staat de familie Borgman: vader, moeder, dochter (Mees) en zoon samen op het toneel. Ze spelen een familie op zoek naar wie zij met elkaar kunnen zijn. Momenten van ontmoeting en afscheid wisselen elkaar af in deze humoristische en fysieke voorstelling over de acrobatiek van het samenleven. Wie draagt wie? Kunnen ze veranderen zonder elkaar los te laten? Van generatie op generatie is dit een verhaal dat telkens opnieuw verteld wordt. Verbondenheid is een onontkoombaar gegeven – toen, nu en in de toekomst.

“Knap hoe met niet meer dan een doek, een lamp én kinderlijke fantasie een universeel gevoel van ‘samen’ wordt opgeroepen, als basis voor wat we doen en wie we zijn – door tijd en ruimte heen.”
recensie Trouw, 3 sterren

Speeldata en locaties:
17 november: Theater Frascati
18 november: Theater Frascati
26 november: Stadstheater Arnhem
4 december: LUX Nijmegen
5 december: LUX Nijmegen
18 december: Theater Rotterdam
19 december: Theater Rotterdam

“Het viertal roept op poëtische wijze, in dans en bewegingspatronen, de subtiele gevoelens op die elke familie kenmerken” – Theaterkrant

Productie
Happy Together is geproduceerd door Espen Hjort/ Het Huis Utrecht, in samenwerking met Stichting Skorpetind en Theater Utrecht, en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nieuwe Makersregeling van het Fonds voor de Podiumkunsten, Fentener van Vlissingen Fonds, Gemeente Utrecht, Stichting Melanie. Prins Bernhard Cultuurfonds en stichting Dioraphte.

Concept: Espen Hjort en Mees Borgman
Spel: Erik Borgman, Nanette Kuijpers, Mees Borgman en Ster Borgman
Regie: Espen Hjort
Scenografie: Johanna Dahlbäck
Compositie: Marko Ivic
Dramaturgie: Selm Wenselaers
Foto’s: Bart Grietens

Foto’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REAGEER