Over Het Huis Utrecht

Het Huis Utrecht is een huis voor makers, een plek voor artistiek onderzoek binnen de podiumkunsten. De organisatie biedt, in een sfeervol en gastvrij huis, ruimte aan kunstenaars, kunstvakstudenten, kunstinstellingen, de creatieve industrie, start-ups en het (reguliere) bedrijfsleven.

Het Huis stimuleert de ontwikkeling van de wijk waar het staat en treedt op als matchmaker tussen kunst en maatschappelijke vraagstukken. Het onderneemt en bedient mensen en organisaties die in een artistieke omgeving hun eigen ontwikkelingsvragen willen aanpakken. Binnen deze creatieve omgeving, vol energie en kansen voor ontwikkeling, blijft Het Huis vasthouden aan wat zij als de kern van het werk ziet: ruimte maken voor de ontwikkeling van jong (podium) theatertalent.

De organisatie combineert artistieke inhoud met maatschappelijke dadendrang, innovatief elan en een sterk cultureel ondernemerschap. In ons pand aan de Boorstraat – een tot theater omgebouwd schoolgebouw in een zijstraat van de Amsterdamsestraatweg – verhuren we ruimtes aan commerciële en creatieve partijen. Met regelmaat bieden wij publieke programma’s en voorstellingen, passend bij ons profiel en doelstellingen. Daarnaast hebben diverse gezelschappen zich met hun kantoor en of werkplek gevestigd in Het Huis.

Het Huis Utrecht komt voort uit Huis a/d Werf en bestaat sinds 1 januari 2013 in haar huidige vorm.

Het Huis Utrecht is lid van het Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK). NAPK is een branchevereniging van de professionele podiumkunstproducenten in Nederland.

Voor adres en openingstijden ga naar contact.

Plannen
Ons beleidsplan 2017 – 2020 is hier te downloaden. Benieuwd naar het beleidsplan 2021-2024? Lees hem hier.
Het jaarplan 2020 lees je hier. 

Organisatie
Stichting Het Huis / Het Huis Utrecht kent een bestuur en een Raad van Toezicht. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door tenminste één en ten hoogste drie personen. Een bestuurder -directeur- wordt benoemd door de Raad van Toezicht.

De Raad van Toezicht van Het Huis Utrecht bestaat uit:
Geert ter Steeg (voorzitter), Jelle Kok (financiën en juridisch),  Françoise van Varsseveld (inhoudelijk) en Ahnne Coolen (onroerend goed en facilitair).

Hier een overzicht van alle profielen: profiel RvT-leden HHU.

Het Huis Utrecht werkt volgens de Governance Cultural Code, een instrument voor goed bestuur en toezicht in de cultuursector.

GCC_beeldmerk_kleur_web