Open call • Makerskapitaal

Ben jij een maker die in Het Huis onderzoek heeft gedaan? En kun jij wel een bijdrage gebruiken om jouw productie of organisatieontwikkeling te realiseren? Grijp dan nu je kans en vraag het Makerskapitaal aan! Lees hieronder wat moet doen.

Makerskapitaal
Het Makerskapitaal honoreert per jaar minstens twee makers die in Het Huis onderzoek hebben gedaan. Zij kunnen een aanvraag doen voor het realiseren van een productie en organisatieontwikkeling. Makers kunnen hiervoor twee keer per jaar een aanvraag indienen. De bijdrage betreft maximaal 7.500,- euro. Let op, makers kunnen tot 1 februari 2020 hun aanvraag indienen! Hoe? Lees Het Huis Utrecht Makerskapitaal reglement! Medio maart 2020 informeren we je over je ingediende aanvraag.

Het Makerskapitaal is een nieuw cultuurfonds in Utrecht dat talentvolle theatermakers en managers in de theatersector op weg helpt. 

Eerste Uitreiking
Onlangs werd het eerste Makerskapitaal uitgereikt aan Tamar Blom. Tamar Blom ontvangt de bijdrage voor de ontwikkeling van zijn installatie White Noise. Ben jij benieuwd wat de jury van zijn project vind? Lees het hier!

Open Call
Dus, ben jij dé maker die in Het Huis onderzoek heeft gedaan? Vraag dan Makerskapitaal aan voor je productie of organsiatieontwikkeling. Lees in Het Huis Utrecht Makerskapitaal reglement  goed door wat je moet doen en zorg dat jouw aanvraag voor 1 februari 2020 bij ons binnen is!

Makerskapitaal
Utrecht staat op de tweede plek van de meest aantrekkelijke steden van Nederland vanwege het diverse culturele aanbod. Dit is belangrijk voor de inwoners en maakt Utrecht bewezen attractief als vestigingsplaats voor (internationale) bedrijven. Cultuur is daarmee een sterke economische motor. Door jonge talenten aan Utrecht te binden zorgen we voor nieuwe aanwas binnen het culturele klimaat. Hierin investeren verdient zich dubbel en dwars terug.

Met de oprichting van het Makerskapitaal onderstreept Het Huis Utrecht haar positie als landelijk huis voor onderzoek en ontwikkeling binnen de podiumkunsten. Het Makerskapitaal creëert een belangrijke impuls voor de professionele ontwikkeling van makers en vormt daarmee een schakel tussen Het Huis Utrecht, speelplekken en publiek.