Middag van de Jonge Zakelijk Leider • Wendy van Os

Ieder jaar wordt er tijdens het Nederlands Theater Festival ruimte gemaakt voor sectorbrede vraagstukken. Jonge producenten en zakelijk leiders kwamen nog niet aan bod. Hoogste tijd om ruimte op te eisen voor de ontwikkeling van het vak zakelijk leiden vindt Wendy van Os, ontvanger van het eerste Anne Faber Stipendium.

 Vrijdag 6 september, 13:00u, Internationaal Theater Amsterdam • UITVERKOCHT

Middag van de jonge zakelijk leider

Middag van de Jonge Zakelijk Leider

Een samenwerking tussen Nederlands Theater Festival x Anne Faber Stipendium x Het Huis Utrecht.

Een goede zakelijk leider is ondernemend, een leider, een strateeg, een netwerker, een verbinder en een financieel meesterbrein. Hoe vindt de nieuwe generatie momenteel zijn weg? Op 23 april 2019 schreef een groep (jonge) zakelijk leiders een brandbrief aan Minister van Engelshoven. De groep wijst op een gebrek aan aandacht, ruimte en maatwerk voor talentontwikkeling.

Niet alleen de jonge zakelijk leiders hebben last van het gebrek aan mogelijkheden en begeleiding, ook de sector als geheel. Met een groeiend aantal vacatures voor multi-talentvolle zakelijk leiders wordt de nood hoog. Hoe zorgen we dat een nieuwe generatie zakelijk leiders en producenten worden opgeleid voor een steeds complexer wordende praktijk? De brief is geschreven aan de Minister, maar wat kunnen wij als sector doen? Hoe gaan wij goede zakelijk leiders begeleiden en ruimte geven, zodat zij op hun beurt de theatersector gezond en ondernemend houden?

Deze middag zijn de jonge zakelijk leiders en producenten aan het woord. We vragen ook seniors uit de sector om hun ervaring te delen. Onder leiding van Pauline Beran (Recht & Kunst) gaan we het gesprek aan met elkaar, met als doel mogelijke oplossingen voor de toekomst op tafel te krijgen.

Locatie en tickets
UITVERKOCHT • Vrijdag 6 september, 13:00u, Internationaal Theater Amsterdam
Koninklijke Foyer | duur 120 minuten
Tickets

Een samenwerking tussen Nederlands Theater Festival, het Anne Faber Stipendium en Het Huis Utrecht.