MAKERS Vinny Jones

Subsidie Nieuwe Makers 2017-2018

Vinny Jones is in 2013 afgestudeerd aan de Master-scenografie.  In 2017 is Vinny opgenomen binnen de Subsidie Nieuwe Makers van het Fonds Podiumkunsten en ging haar eerste installatievoorstelling IN somnial in mei 2017 in premiere bij SPRING.

In 2017 is de installatie IN.nersense te zien geweest in Het Huis Utrecht tijdens Senses Working Overtime -een sound art expositie van Gaudeamus Muziekweek- en tijdens Amsterdam Light Festival.

In 2018 en 2019 werkt Vinny aan de nieuwe installatievoorstelling IN.here, met als thema het verlies en de herontdekking van een plek die je ‘thuis’ noemt. Met In.here zet Vinny haar ontwikkeling binnen de zintuiglijke scenografie voort en focust ze op de gedeelde fysieke reacties en gedragingen van haar publiek, in relatie tot een bepaalde ruimte.

“In these polarizing times, I am looking to find the physical things we have in common and share these in my work.” (Jones)

Gedurende SPRING 2018 is IN.here Live Lab getest door middel van presentaties aan SPRING Academy studenten en genodigden. Deze input wordt gebruikt om het werk de aankomende periode verder te ontwikkelen. IN.here gaat in mei 2019 in première tijdens SPRING.

IN.nersense tijdens Amsterdam Light Festival 2017/2018.

Lees hier meer over IN.here-Vinny Jones ‘Live Lab’

Over Vinny Jones:
Tijdens haar opleiding heeft Vinny zich toegelegd op een specifieke vorm van theater, de zintuiglijke scenografie. Een unieke vorm van locatietheater waarin Jones theater, beeldende kunst, technologie en fysiologie samenbrengt met gedragseigenschappen en ervaringen van het publiek; ervaringstheater gesitueerd in verhalende installaties op locatie. Deze vorm van theater vergt veel en specifiek onderzoek, met technische middelen en op locatie. Vinny Jones betrok in 2016 voor een lange tijd een woonhuis in de omgeving van Het Huis waar zij door middel van sounddesign, lichtontwerp en geurgebruik de bezoeker meenam in het leven van de voormalige bewoner van het huis en tegelijkertijd een eigen herinnering wilde opwekken bij de bezoeker.