MAKERS Vincent Brons

Vincent Brons is sinds 2014 is hij verbonden aan Het Huis. Na een onderzoeksresidentie maakte hij bij ons zijn eerste solo A Talented Way Of Living. Ook startte hij samen met Marte Boneschansker en Eva van Manen de self published theaterzine Bühne Bisoux.
In zijn nieuwe soloproject statues/monuments onderzoekt Vincent het spanningsveld tussen theater en beeldende kunst. statues/monuments is deels videokunst en deels live performance. Een videowerk toont een reeks auto-interviews waarin de vraag How to write a personal manifesto to cope with everyday life? centraal staat.
Bestaande interviews en nieuwe teksten worden gecopy-paste tot nieuwe gesprekken. Vraagstukken over underdogs, imperfecties en twijfels over hoe je staande te houden in een onrustige wereld gaan de confrontatie aan met de figuren die ze uitspreken. Stuk voor stuk een ideale zelf, gecultiveerde identiteiten die uit fashion magazines lijken te zijn gestapt. Deze persoonlijke transformaties worden universele maskers waarmee herkenbare zielenroerselen worden blootgelegd.

Vincent Brons studeerde in 2012 af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na zijn afstuderen werkte hij als maker en speler bij o.a. Kassys, BonteHond, en Artemis. Met Marte Boneschansker maakte hij het theatrale reisverslag Mauerkopf. Daarnaast is zijn stem regelmatig te horen in producties van De Hoorspelfabriek. Samen met Anneke Sluiters ontwikkelde hij twee succesvolle voorstellingen bij De Warme Winkel/The Hot Shop. De meest zwaarmoedige voorstelling ooit (waarvan het hele publiek moet huilen) werd in 2016 geselecteerd voor het Vlaams Theaterfestival.