MAKERS The100hands

30 januari t/m 6 februari 2017

The100Hands creëren interactieve dans voorstellingen, vaak op locatie,  maar zo nu en dan vinden ze ook hun plek in theaters. Sinds 2014 hebben Jasper Džuki Jelen (NL/SI) en Mojra Vogelnik Škerlj (SI) hun achtergrond in moderne dans en architectuur gecombineerd om werk te maken wat vooral relatie heeft tot de ruimte waarin het zich afspeelt.

Het fysieke vocabulaire van dit duo komt voort uit partnering en martial arts en verhoudt zich sterk tot de ruimte. Het werk van The100Hands reist langs vele internationale festivals en wordt geproduceerd in België, Zweden, Denemarken en Egypte. Sinds 2015 zijn The100Hands ook meer actief in Nederland.

Begin 2017 hebben ze in Het Huis gewerkt aan 25 feet, een interactieve dansvoorstelling. In deze performance wordt het publiek op speelse wijze uitgenodigd om zelf deel te nemen. Daarmee wordt het heel direct voelbaar hoe afstand en nabijheid frictie oproepen. De bewegingen, gebaseerd op uitvergrote dagelijkse handelingen, spelen hierin een belangrijke rol.