MAKERS Teddy’s last ride • Through the Valley

Teddy’s last ride – Through the Valley
Dans

Een duister sprookje over vier outcasts.
Een sexy mix van dans, videoprojecties, techno beats en live zang.
Een reflectie op goed, lekker en fout.

Through the Valley is een duister sprookje verteld in een waanzinnige combinatie van theater, dans en muziek. Vier outcasts ontmoeten elkaar. Kunnen deze antihelden zich bevrijden van het morele oordeel dat op hen drukt? In een sensuele mix van camp, kitsch en strakke choreografieën nemen de performers je mee in hun bizarre wereld.

Over de makers
Teddy’s Last Ride is een ex-dansgezelschap uit Groningen/Haren. Teddy’s Last Ride, opgericht in 2016, is een van de nieuwste podiumkunstencollectieven die er zijn. De creatieve kern bestaat uit vier leden met achtergronden in muziek, dans en theater.

Agnese ( Italië)
Op 19-jarige leeftijd kwam de van oorsprong Italiaanse Agnese (1993) naar Nederland om te studeren aan ArtEZ. Agnese staat bekend om haar radicaliteit. Zij is de passie en urgentie van Teddy’s Last Ride. In één werkwoord, “doen”.

Andy  (Verenigde Staten)
Andy staat bekend om zijn engelachtige stem. Hij is explosief en uitdagend. In één werkwoord, “zijn”. Op 25-jarige leeftijd kwam Andy (1987) naar Nederland en studeerde aan Codarts.

Manu (Italië)
Op 21-jarige leeftijd kwam Manu (1990) naar Nederland om te studeren bij Codarts. Manu staat bekend om zijn vermogen om vooruit te kijken en toch geaard te blijven. Hij is een nauwkeurige en toegewijde architect. In één werkwoord “dromen”.

Milan (Nederland)
Oorspronkelijk afkomstig uit Arnhem studeerde hij aan Fontys.
Milan staat bekend om zijn empathie, niemand is alleen als hij daar is. In één werkwoord, “verbinden”.

Alle creatieve beslissingen samen genomen; elk project is een collectieve inspanning. Een nieuw soort family business. Afhankelijk van de productie nodigt het creatieve team van vier andere familieleden uit om zich bij hun eindeloze transformatieproces aan te sluiten.

Credits
Concept Manuel Kiros Paolini Muziek Jonathan Bonny (Composition), Eelke Mastebroek (Guitar), Andy Smart (Vocals) Dramaturgie Sander Roux met Agnese Fiocchi, Milan Schudel, Andy Smart, Matilde Tommasini Licht Sanne Hensen Kostuum ontwerp Klaudia Stavreva Stage ontwerp Lisa Edberg, Elena Popova, Nadejda Trifonova (Academie Minerva, Time Based Design) Video Projecties David Boersma, Linh Le, Gabriela Kodzhabasheva (Academie Minerva, Time Based Design) Met dank aan Silbersee, Hendrik Aerts, Grand Theatre, Martin Lambeek, Roni Haver, Rinse de Jong, Gert Jan Mulder, Janine de Weerd en Luisa Redenbacher.

Meer informatie
www.teddyslastride.nl