MAKERS playField.

Subsidie Nieuwe Makers 2020-2021

playField is een jong collectief bestaande uit Tim de Paepe, Lana Schneider en Marthe Schneider. In hun werk onderzoeken ze de grens tussen acteur en toeschouwer. De ongeschreven dialoog tussen toeschouwers en acteurs en de gezamenlijke beleving zijn vanaf de uitnodiging tot participatie van belang voor de ervaring van de toeschouwer. Het slagen van een voorstelling ligt daarom niet alleen in handen van de makers; de toeschouwers dragen hierin een even grote verantwoordelijkheid. De makers gebruiken filosofisch, sociologisch, data wetenschappelijk en asstronomisch onderzoek als startpunt om te reflecteren op de samenleving en la condition humaine. Tijdens de Makersdag 2018 was playField. te zien met #2BIAS.

Binnen het onderzoek naar de grotere dramaturgie in hun werk, willen ze The Human Dance exploreren. De verbindingen tussen mensen, de toeschouwers en hoe ze zich verhouden tegenover elkaar en de ruimte waarin ze zich bevinden: een subtiele choreografie van het onvoorspelbare.

Nieuwe Makers regeling
Fonds Podiumkunsten heeft playField. de Nieuwe Makers Regeling gegeven. Dit houdt in dat zij twee jaar aan Het Huis Utrecht verbonden zijn en gaan werken aan de artistieke en zakelijke ontwikkelingen van playField.

“We zijn ontzettend blij met deze erkenning! Dankzij de investering van het FPK en de steun van Het Huis Utrecht kunnen we een volgende grote stap zetten in ons verhaal. De komende twee jaar ontwikkelen we op een gezonde manier verder aan onze artistieke stempel en laten we playField uitgroeien tot een volwaardige autonome organisatie!” – playField.

Facebook