MAKERS Miek Uittenhout

Een tijdje geleden fotografeerde beeldend kunstenaar Miek Uittenhout een winkelbaas in zijn winkel aan de Amsterdamsestraatweg. Zij raakte gefascineerd door zijn verhaal en de straat, en besloot meer ondernemers in hun werkomgeving te fotograferen. Dit resulteerde in 94 prachtige portretten. Ze inspireerden haar tot een vervolg van de serie: naast een aantal ondernemers plaatste zij een roodharige jonge vrouw in een theatraal kostuum geïnspireerd door hun zaak.

In de tweede serie foto’s ontmoeten twee werelden elkaar die normaal niet snel samen komen. Door de combinatie van documentaire en geënsceneerde fotografie krijgen de foto’s een surrealistisch en fascinerend karakter. Gecombineerd met de 94 portretten als vooronderzoek, laat HELLO STRANGER! je opnieuw kijken naar de Amsterdamsestraatweg en mensen in het algemeen. Miek toont haar expositie in het winkelpand van Het Huis aan de Amsterdamsestraatweg 150 van 13-30 mei.

Meer info: www.miekuittenhout.com

Hotspot ASW150
HELLO STANGER! is een project van Miek Uittenhout op uitnodiging van Het Huis Utrecht, een huis voor makers en nieuwe ideeën. Miek werkte vanuit Hotspot ASW150, een initiatief waarin Het Huis Utrecht theatermakers verbindt aan de Amsterdamsestraatweg. De makers werken vanuit het pand ASW150 en gaan vanuit daar een relatie aan met bewoners en ondernemers in de buurt.

De projecten in ASW 150 worden ondersteund door de gemeente Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, VSBfonds, K.F. Hein Fonds en Stichting Doen.