MAKERS KASSETT + iona&rineke

KASSETT en iona&rineke zijn van 21 november tot 28 november in Het Huis in residentie. KASSETT is een muziektheatercollectief bestaande uit schrijver en regisseur Frank Siera, zangeres en actrice Oukje den Hollander en productieleidster Selma Hanzon. KASSETT is een liefhebber van het denken: ze geloven dat de wereld baat heeft bij meer bedachtzaamheid. In de periode ’17 – ’19 worden zij door het FPK ondersteund als Nieuwe Maker bij de Veenfabriek en maakten in het kader hiervan samen met jazzformatie Blazin’ Quartet de voorstelling HOOFDROL, die speelde op Over het IJ Festival en de Nacht van Kunst & Kennis.

iona&rineke is een schrijf- en performanceduo, bestaande uit Iona Daniel en Rineke Roosenboom. Hun stijl laat zich het best omschrijven als verzonnen documentair theater, met tekst en muziek als basis. iona&rineke zijn onderdeel van de Nieuwkomers bij Orkater en maakten daar samen met psychedelische rockband Shaking Godspeed de voorstelling Rumspringa, die speelde op Oerol en in theaterzalen door het hele land.

LARIEKOEK wordt een onderzoek naar de waarde van verhalen en het spanningsveld tussen fictie en waarheid in een tijd waarin ‘alternative facts’ en ‘post-truth’ gemeengoed zijn geworden. Beide collectieven werken vaak op basis van (halve of verzonnen) waarheden en vertrekken doorgaans vanuit taal, muziek en nieuw geschreven teksten, dus een samenwerking in de vorm van LARIEKOEK ligt voor de hand.

LARIEKOEK wordt ook een procesmatig onderzoek naar samenwerking: hoe werk je samen aan een project als 3/5e van het team bestaat uit schrijvers? Wie speelt, wie schrijft, wie zingt, wie produceert? Hoe werk je met twee collectieven aan één eigen stijl?

Te zien bij Monsteren in Theater Kikker op 28 november

https://www.theaterkikker.nl/agenda/monsteren-november/