MAKERS Kaatje Kooij

23 december 2018 t/m 6 januari 2019 & 19 t/m 28 juni 2019

Kaatje Kooij (1990, Rotterdam) is afgestudeerd als actrice aan de ArtEZ Toneelschool in 2014. Tijdens en na haar opleiding speelde ze onder andere bij NTjong onder regie van Noël Fischer. Ook vormde ze met haar klasgenoten en regisseuse Sarah Moeremans het theatercollectief Moeremans&Sons. In 2016 won ze de Piketkunstprijzen voor Toneel, een aanmoedigingsprijs voor jong talent. In het jury rapport stond onder andere: “Kaatje Kooij is authentiek, serieus en soms ook dwars. Ze zoekt het experiment op door buiten de gebaande paden te treden en verwerkt altijd een vleugje eenzaamheid in haar werk. Zo werkte ze aan thema’s die delicaat voor haar bleken, dat getuigt van kracht”.

In 2017 maakte ze in samenwerking met OT-rotterdam de performance Cloyne – a sound of spaces in between, waarmee ze onder andere op Tweetakt, Operadagen Rotterdam en Festival Boulevard stond.

“Voor mijn master muziektheater doe ik tijdens deze residentie een audio onderzoek over het wel of niet hebben van een kinderwens. Door middel van interviews via de telefoon. En zelf gemaakte muziek. Die interviews neem ik op en verwerk ik tot een compositie.”