MAKERS Jip Loots

Jip Loots (1985) studeerde in 2009 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie in Amsterdam. In de afgelopen jaren is hij zich gaan richten op het ontwikkelen van een unieke eigenzinnige theatertaal, glurend naar het werk van Bill Viola, Banks Violette en Ryu Murakami.

Zijn werk richt zich op de grenzen van performance, video art en beeldende kunst. Terugkerende thema’s zijn ongemak, machtverhoudingen, satanisme en het duister in de mens. Het kernteam (bestaande uit Joost Gimbel en Hannah Roelofs) waar hij eerder ‘I Prefer Not To Look At My Body’ en ‘Malibu Beach Fantasy’ mee maakte, komt nu samen voor de performance ‘Alle Vleesch is Hooi’. Gebruikmakend van de horrorfilm ‘Martyrs’ en de toneeltekst ‘New World Order’ van Harold Pinter, zal Loots experimenten bij het Huis Utrecht doen, met onder andere de Utrechtse black metal band Terzij de Horde, choreograaf Moreno Perna en lichtkunstenaar Eva van der Moer.

‘Alle Vleesch is hooi’ verkent begrippen als ontmenselijking, het gebruik van martelen in tijden van oorlog, de spiritualiteit van pijn en de werking van fascistische esthetiek.