MAKERS Hendrik Kegels & Sonja van Ojen • Phantom Island

Hendrik Kegels & Sonja van Ojen – Phantom Island

Beeldend theater

In Phantom Island houden Hendrik Kegels en Sonja van Ojen een pleidooi voor de verbeeldingskracht. Samen scheppen ze de voorwaarden van een wereld waarin hun fantasie werkelijkheid wordt. Ze trachten het publiek mee te nemen in deze wereld en hen ervan te overtuigen dat wat ze zich verbeelden even waardevol en even waar is als de realiteit waarin ze zich bevinden. Phantom Island is een uitnodiging te geloven in dat wat onwaarschijnlijk lijkt.

“ik wil dat je het echt ziet.
ik wil dat je ziet dat het bijzonder is
ik wil dat je zegt: Huh? Ze fonkelen, ongelofelijk.
Ik wil dat je het onwaarschijnlijk vind
En dat ik kan zeggen: Nee, het is niet onwaarschijnlijk
Het is waarschijnlijk,
Sterker nog, het is waar, zonder schijnlijk.”

Over de makers

Hendrik Kegels (1996) studeerde in 2018 af als performer aan de Toneelacademie Maastricht. Hij maakt voorstellingen voor o.a. Frascati (Plankton i.s.m. Anna Verkouetern Janssen), Het Paleis (Kier 4+ i.s.m. Kim Karssen) & Het Laagland (Microlepidoptera i.s.m. Sonja van ojen) Als acteur werkte hij samen met Anna Verkouteren Janssen in Stallerhof en The lobster, Jetse Batelaan in Echte Vrouwen Joggen in Regenpak (Theater Artemis & Het houten Huis) & Alexander Devriendt (Ontroerend goed). Hendrik Kegels is ook onderdeel van het theater collectief‘Hemelhond’.

Sonja van Ojen (1996) studeert dit jaar af aan de Performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Ze maakt, samen met anderen en alleen, voorstellingen, performances en installaties.

Credits
Concept & spel: Sonja van Ojen & Hendrik Kegels. Met dank aan: Joeri Heegstra, Wieke van Rosmale & David Westera

Meer informatie
www.hendrikkegels.be / www.hemelhond.be