MAKERS Gita Hacham

Gita Hacham, geboren in Zweden, is schrijver, regisseur en beeldend kunstenaar. Wonend in Nederland met een multi culturele achtergrond heeft zij zich breed geschoold – van de Nederlandse Film en televisie academie tot Das Arts (Master Theater) – en ontwikkeld als schrijver.

Naast poëzie en proza schrijft ze toneelstukken, scenario’s en ze regisseert zowel eigen werk als dat van anderen. Daarnaast creëert Gita cross-mediale kunstinstallaties waarin beeld, geluid en objecten samenkomen.  Ook staat zij regelmatig op de bühne met haar poëzie en spoken word. Verder geeft ze les in poëzie, toneel- en scenarioschrijven en is ze werkzaam als scriptdoctor en mentor. Momenteel is Hacham adviseur bij Fonds Podium Kunst, en artistiek leider van de schrijfopleiding “Filling the Gap.”

Hacham heeft verschillende schrijfbeurzen ontvangen en geschreven voor tv en theater. Meerdere toneelstukken, een poëziebundel en korte verhalen van haar hand zijn gepubliceerd. Ze won Hollandse Nieuwe toneelschrijfprijs. In 2014 werd zij genomineerd voor het Prins Bernard Cultuurfonds TheaterTekstTalent Stipendium.

http://gitahacham.nl/