MAKERS Fractal collective

19 juli t/m 1 augustus 2019 & 27 juli t/m 17 augustus 2020

Fractal Collective komt voort uit de breakdance-scene. De vier kernleden leerden hun skills op straat en van elkaar en dansten bij gezelschappen als ISH, DOX en Danstheater AYA alvorens ze hun krachten in een collectief bundelden. Ze vertellen persoonlijke verhalen brengen virtuoze urban dans en theatrale elementen bi elkaar met persoonlijke thema’s.
Wij ontmoetten hen tijdens een breakdance event en nodigden hen uit voor de Makersdag 2019 met hun performance ONE BLOOD, waarin op een krachtige manier discriminatie en uitsluiting in dans en audio werd gevangen.

Vanuit hun vraag om meer begeleiding en ruimte om zichzelf op theatraal gebied te kunnen ontwikkelen, zijn we een langere samenwerking met hen gestart. Na een eerdere korte residentie en een repetitieperiode voor hun voorstelling bij het Fringe Festival komen ze in maart 2020 in lange residentie om onderzoek te doen voor hun nieuwe voorstelling The Rest is Noise.


Fractal Collective is een interdisciplinair collectief met een sterke maatschappelijke urgentie. Dit past in het profiel van het Huis. Na hun residentie in het voorjaar bespreken we met hen of een Subsidie Nieuwe Makers voor 2021-2022 een volgende stap kan zijn in hun professionalisering.

Wil je meer info over Fractal Collective?
Website