MAKERS Fractal collective • One Blood

Over One Blood
Urban dance

In One Blood gaan drie verhalen samen die gedeelde geschiedenis beschrijven. Drie dansers reflecteren op hun culturele identiteit en persoonlijke ervaringen: hoe heeft de geschiedenis nog steeds impact op de maatschappij van vandaag? Met een unieke signatuur die het acrobatische van breakdance combineert met het verhalende van contemporary dans, illustreert Fractal Collective thema’s als strijd en overwinning, frustratie en vrijheid, uitsluiting en discriminatie. One Blood laat ons zien wat ons allemaal verbindt, en hoe meerdere perspectieven uiteindelijk één waarheid vormen.

De makers van Fractal Collective hebben middels jarenlang performen op de Amsterdamse straten en strijden in internationale b-boy battles een bijzondere crossover dansstijl ontwikkeld. Ze nemen de stap van de straat naar het theater om daar met hun acrobatische stijl geëngageerde verhalen te vertellen.

In this hypnotic performance, the urban-dance collective Fractal takes a closer look at exclusion and discrimination, and how mechanisms of submission reproduce themselves over and over again.

Over de makers
Fractal Collective is een interdisciplinair makerscollectief van vier like-minder urban dansers die dans en beweging zien als een manier van leven. Fractal combineert onconventionele elementen om verhalen te vertellen, om mensen te inspireren en te activeren. De danstaal die Fractal ontwikkelt is een cross-over van breakdance en urban contemporary, waarbij breakdancing verhalend wordt ingezet. De makers kwamen elkaar tegen in de internationale breakdance scene en bundelden hun krachten in het bereiken van een gezamenlijke missie: het toepassen van hun fysieke dansstijl in theatrale vorm, gedragen door hun ervaringen als straatperformers en bboys. Ieder leerden ze het theater kennen als uitvoerend danser met gezelschappen als ISH, DOX en Aya. De dansers leerden de theatrale waarde van hun discipline te herkennen en wisten hun ervaringen uit de urban scene om te zetten naar theater performances. Hiermee vertaalt Fractal Collective de visie van deze makers naar innovatieve, interdisciplinaire projecten die de straat naar het theater brengen – en andersom.

Meer informatie
www.fractal-collective.com