MAKERS Booi Kluiving

10 t/m 23 juni & 5 t/m 11 augustus 2019

Booi Kluiving is een theatermaker die vanuit persoonlijke fascinaties voorstellingen maakt over grote maatschappelijke onderwerpen: “Theater – als vrijplaats voor ons collectieve gedachtegoed – is de juiste plaats om onderzoek te doen naar maatschappelijke problemen. Dit doe ik door op zoek te gaan naar ‘lelijke’ waarheden, standpunten die tegen de norm ingaan, om zo taboes te doorbreken en het collectieve gedachtegoed op een positieve manier te beïnvloeden.”Hij zoekt hierbij naar nieuwe vormen van vertelling en gebruikt hierbij elementen van Spoken Word en online media.

 

Over de residentie in Het Huis

In de residentie periode ligt de nadruk op het onderzoeken van het spanningsveld tussen fysicaliteit versus de virtualiteit binnen een theatrale context – en de rol/reactie van het publiek hierin. De residentie staat in het teken van het experiment tekst en (digitaal) spel/tegenspel en het testen met low-tech prototypes. De vraag die centraal staat: welk effect de aanwezigheid van een virtuele tegenspeler op de theatervloer? Daarnaast onderzoeken we de speelstijlen, muziekstijlen, mogelijkheden van het lichtontwerp en zijn er momenten om te testen met publiek/genodigden.

Over Booi Kluiving

In 2018 studeerde Booi af aan de Toneelschool in Arnhem. Tijdens zijn studie heeft hij onder andere in de voorstelling Normale Gewone Mensen van Toneelgroep Oostpool gespeeld. In 2017 speelde hij zijn zelfgeschreven solo Plastic, een cross-over tussen spoken-word en een klassieke theatertekst, onder andere in Theater aan de Rijn, Theater Kikker en (tijdens het Fringe-Festival) in Theater Bellevue. In september 2018 stond hij op het Fringe Festival met KEK: een voorstelling die de vraag waarom de internetgeneratie zich niet begrepen voelt probeert te beantwoorden. KEK was daarnaast onderdeel van rondreizende festivalavond Het Wilde Oosten (2018) en als solovoorstelling geprogrammeerd in verschillende theaters door Nederland (KEK is in mei 2019 nog meermaals te zien op het Hoogte80 Festival).

Bekijk hier het YouTube kanaal van Booi.

Booi Kluiving is verbonden aan productiehuis De Nieuwe Oost.