MAKERS Abhishek Thapar • My Home at the Intersection

Over My Home at the Intersection

Lecture performance

Thapar nodigt je als publiek uit om samen met hem een ​​reis naar zijn verleden te maken. Het autobiografische verhaal neemt ons mee door etnische conflicten, ouderlijke dilemma’s en de vraag: in geval van sociale onrechtvaardigheid, bied je weerstand of probeer je niet op te vallen?
De voorstelling van Thapar is in Nederland alleen te zien geweest op het Fringe Festival in Amsterdam. Vincent Kouters schreef erover in de Volkskrant ★★★★★: “Gebruikmakend van film, maquettes en smaken trekt Thapar zijn publiek moeiteloos mee in een andere wereld.”

“Thapar spreekt met schijnbare nonchalance, genereus en met gevoel voor humor, om de stemming er in te houden of om de kinderen niet te belasten. De verhalen zijn hoogst innemend en geven je het gevoel bij zijn familie aan tafel te zitten en te delen in hun intieme overlevingsstrategieën van goede verhalen en eindeloze discussies over welk kostuum de jonge Thapar nu aan zal trekken als terrorist.” Fransien van der Putt, Theaterkrant

Over de maker

Abhishek Thapar (1985, Moga) is een theatermaker, performer, poppenspeler en kunstenaar die momenteel in Amsterdam woont. Hij heeft een postdoctoraal diploma in Fysisch Theater van LISPA, Londen en een Master in Theater diploma van DAS Theater, Amsterdam.

Abhishek Thapar maakt fysiek theater en werkt momenteel aan artistiek onderzoek over postkoloniale kennisleer, historiografische metafictie en storytelling.