Karlijn Hamer

Over de maker

Karlijn Hamer, 28, muziek-theatermaker/performer en actrice, is afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en heeft daarna een twee jarige master in Muziektheater gevolgd bij de Veenfabriek en KC Den Haag genaamd T.I.M.E. Naast haar werk als actrice maakt ze eigen voorstellingen. Zang is daarbij de hoofdmotor. Inspirators zijn: Laurie Anderson, Kate McIntosh, Kate Tempest, Björk, Nicole Beutler.

Ze maakt voorstellingen met een sterke muzikale en beeldende basis. Ze wil in haar werk een klinkende wereld bouwen, waarin de muziek, performance en zang een grote zeggingskracht hebben.

“Mijn voorstellingen zijn te omschrijven als een muzikale trip  (gebaseerd op een thematische/filosofische dramaturgie) waar je als publiek ingezogen wordt. Het is een meer sensitieve, lichamelijke dan hoofdelijke ervaring.”

Haar laatste twee werken maakte ze samen met Mathijs de Valk (live elektronica) en Floor van Leeuwen (eindregie). Karlijn wil in haar werk een wereld laten zien waarin de zwarte donkere kanten van  het leven zichtbaar worden en zelfs gevierd worden.

Over ZOG

ZOG
muziek installatie

SORROW IS A HOLY GROUND
WALOW IN HER DRONING SOUND
MANNY PEOPLE THOUGHT THEY’D DROWN
BUT IT WILL HELP YOU MOVE AROUND
(song)

In een veld van tientallen speakers spelen Karlijn Hamer (zang) en Mathijs de Valk (elektronica)  hun elektronisch klaagzang. De muziek overspoelt je: De gezongen tonen rekken zich uit en vermenigvuldigen zich door de speakers tot een steeds groter wordend leed wat zich over je uit stort en weer opklaart.

ZOG zoekt hoe we vanuit pijn en verlies weer in beweging kunnen komen in plaats van te verlammen.
ZOG zoekt naar hoop in onrust.
ZOG zoekt troost

ZOG ging in première in de Melkweg tijdens het Amsterdam Fringe Festival 2017.

De voorstelling ZOG wordt uitgebreid naar een XL versie op locatie (een loods) voor Theaterfestival Cement in Den Bosch. De uitbreiding is een poging om het installatie-karakter en de ruimtelijke ervaring ervan te versterken. Het publiek zal wat meer sturing krijgen in de beleving en gaat zich door het speakerveld kunnen bewegen.

Credits

Concept/ performer: Karlijn Hamer
Live electronica: Mathijs de Valk
Eindregie: Floor van Leeuwen
Productie: Job Rietveld, Anne van Buuren
Decor: Django Walon, Tobias Jansen
Licht: Grischa Runge

 

Met dank aan: Amsterdam Fonds voor de Kunsten, Het Amsterdam Fringe festival, De Veenfabriek, Theaterfestival Boulevard, Pand 18, Festival Cement en Ins Blau

Meer informatie

Facebook Karlijn Hamer