Kaatje Kooij

Over de maker

Kaatje Kooij (1990, Rotterdam) is afgestudeerd als actrice aan de ArtEZ Toneelschool in 2014. Tijdens en na haar opleiding speelde ze onder andere bij NTjong onder regie van Noël Fischer. Ook vormde ze met haar klasgenoten en regisseuse Sarah Moeremans het theatercollectief Moeremans&Sons. In 2016 won ze de Piketkunstprijzen voor Toneel, een aanmoedigingsprijs voor jong talent.

In het jury rapport stond onder andere: “Kaatje Kooij is authentiek, serieus en soms ook dwars. Ze zoekt het experiment op door buiten de gebaande paden te treden en verwerkt altijd een vleugje eenzaamheid in haar werk. Zo werkte ze aan thema’s die delicaat voor haar bleken, dat getuigt van kracht”.

Over Cloyne – a sound of spaces in between

Inhouden uit angst om op je bek te gaan. Extremistisch nachtwandelen omdat je gedachten dan pas op gang komen en je ware gezicht niet laten zien omdat die alleen maar in de weg zit. Cloyne gaat overal doorheen met een wijze eigenaardige blik, cabareteske houding en ritmische toon. Bij deze monoloog is de taal een instrument zoals iconische punk-sterren hun gitaar behandelen: vals, rauw en op het einde moet alles kapot.

Kaatje Kooij is niet bang het kitscherige in theater op te zoeken. Ze daagt schrijver Tommy Ventevogel uit om echte emoties op papier te krijgen. Iets wat hij liever schuwt en gaat het experiment aan om de gehele solo op muziek te spelen.

Credits

Idee, concept en spel: Kaatje Kooij
Tekst en muziek: Tommy Ventevogel
Eindregie: Mirjam Koen
Licht: Bas Standaar
Met dank aan: John de Weerd, Eric Magnée en Martine Manten
Een productie van Kaatje Kooij i.s.m. ot-rotterdam

Meer info

www.tommyventevogel.nl