Het Pijpcollectief

Over de maker(s)

Het Pijpcollectief bestaat uit Lisanne van Aert, Lotte Lola Vermeer en Wessel de Vries. Zij studeerden in 2017 af aan de opleiding Writing for Performance in Utrecht. In 2015 maakten zij op de BijenAkker in Odijk Het Pijpcollectief presenteert: een Symposium over Levensgenieten waarin zij samen met een zevental vijftigplussers (waaronder Cor Crans, voorzitter van de Nederlandse Federatie van Pijprokers en toneelschrijver / muziekliefhebber Erik-Ward Geerlings) het onderwerp ‘levensgenieten’ onderzochten in een theatrale talkshow. In 2016 maakte Het Pijpcollectief de voorstelling The Conquest of Paradise waarin zijn hun 25-jarig jubileum vierden in de vorm van een megalomane egotrip (eindregie Daan van Bendegem). In 2017 werd Prozac Palace gemaakt. Een voorstelling op basis van een bezoek aan een all-inclusive hotel en uitgaanscentrum in Almelo.

Het Pijpcollectief schrijft, speelt en maakt haar eigen voorstellingen en zoekt voortdurend naar nieuwe vormen. In de voorstellingen van Het Pijpcollectief staan debat, choreografie, The Sims en spektakel naast elkaar.

Over Prozac Palace 

Het Pijpcollectief presenteert Prozac Palace. Een spectaculaire, geëngageerde voorstelling over een bezoek aan een verbazingwekkend all-inclusive hotel in Almelo.

“Het Pijpcollectief daalde af in de krochten van de Nederlandse vermaaksindustrie. Hier werden zij geconfronteerd met de doodsimpele, sparerib-verslindende en linedance-verslaafde medemens. Na hun verblijf in deze consumptiehel maakte één van hen de keus om er voorgoed te blijven…”

Prozac Palace is een voorstelling over het verlangen en het onvermogen om elkaar te begrijpen binnen onze verscheurde maatschappij. Hoe kunnen we met elkaar samenleven als we vastklampen aan onze vooroordelen en elkaar blijven ridiculiseren?

Credits

Concept, tekst, spel: Lisanne van Aert & Lotte Lola Vermeer
Eindregie: Daan van Bendegem
Dramaturgie: Tjeerd Posthuma
Vormgeving: Ilona Overweg
Productie: Feline Schoonhoven en Renée Schöpping
Grafische Vormgeving: Wytze Hoogslag
Techniek: Shirley Versteeg en Quint Stam
Advies: Wessel de Vries

Met steun van: Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Voordekunst, Brouwerij Troost

Meer informatie

Facebook van Het Pijpcollectief