Felix Welsink ontvangt het derde Anne Faber Stipendium

Tijdens het Nederlands Theater Festival is vandaag voor de derde keer het Anne Faber Stipendium uitgereikt aan een jonge en talentvolle zakelijk leider in spe: Felix Welsink. Met het stipendium van €15.000 kan Felix belangrijke vervolgstappen zetten in de ontwikkeling van zijn zakelijk leiderschap binnen de podiumkunsten.

Felix Welsink (1995) heeft na zijn studies Behavioral Economics, BA Theaterwetenschap en BSc Economie al de nodige ervaring opgedaan binnen en buiten de cultuursector. Zo was hij Fundraising Data Strategist en relatiebeheerder bij Nationale Opera & Ballet, penningmeester van Stukafest en liep hij stage bij PWC. Op dit moment is hij zakelijk leider bij Studio Salix. Foto: Anna van Kooij.

De selectiecommissie ziet in hem “met zijn enthousiasme, ambitie en zelfverzekerdheid een talentvolle zakelijk leider voor de cultuursector”. Kunst en cultuur kan volgens Welsink nog veel meer impact maken, als zakelijk en artistiek elkaar versterken. En die bruggen, tussen zakelijk en artistiek en tussen beleid en praktijk, wil Welsink gaan bouwen.

Meer over Felix Welsink en het Anne Faber Stipendium in de media: AD • RTVUtrechtTheaterkrant •  Tubantia

Over het Anne Faber Stipendium
Het stipendium is opgericht door Het Huis Utrecht ter nagedachtenis aan haar in 2017 overleden collega Anne Faber; een veelbelovend zakelijk leider in spé. Met het Anne Faber Stipendium wil Het Huis Utrecht de naam en ambitie van Anne positief laten voortleven en tevens een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talentvolle zakelijk leiders binnen de podiumkunsten.
Het Anne Faber Stipendium ondersteunt talentvolle startende zakelijk leiders binnen de podiumkunsten in het verder ontwikkelen van hun visie, kennis en leiderschap. Vanaf 2018 wordt het stipendium jaarlijks aan één kandidaat uitgereikt. De toelage ter waarde van €15.000,- euro wordt ingezet voor scholing, coaching, netwerkvorming en een kleine bijdrage in het levensonderhoud.

Het Anne Faber Stipendium wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Het Huis Utrecht, de Gemeente Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Universiteit Utrecht, en donaties van collega-kunstinstellingen, private bedrijven en particulieren.

BNG Bank Theaterprijs

Samen met het Anne Faber Stipendium zijn ook de drie BNG Bank Theaterprijzen 2020 uitgereikt. Een stimuleringsprijs ter onderstreuning van jong theatertalent. Naast Sonja van Ojen & Hendrik Kegels (in 2019 te zien op de Makersdag) en Nastaran Razawi Khorasani won Marte Boneschansker deze bijzondere stimuleringsprijs met haar concept BLOOS de mannen.

Marte Boneschansker wint prijs met BLOOS

Vorig jaar nomineerde de jury van de BNG Bank Theaterprijs de voorstelling BLOOS van Marte Boneschansker  (in co productie met Het Huis Utrecht). Dit jaar sleepte ze naast wéér een nominatie, ook de stimuleringsprijs zelf binnen.
“Vanuit het bewezen concept van haar eerdere voorstelling komt Marte Boneschansker nu met een nieuwe theatrale performance BLOOS de mannen. Niet zomaar een herhaling van zetten, maar een nieuwsgierig makend vervolg met een eigen, unieke vorm. Met haar eigen en sensitieve makerschap werkt Boneschansker aan een herkenbare signatuur en maakt de jury nieuwsgierig naar de diversiteit aan perspectieven op mannelijke intimiteit.” – Jury BNG Bank Theaterprijs.

Foto: Anna van Kooij