INHOUD Eerste uitreiking Makerskapitaal

Eerste uitreiking Makerskapitaal

Tamar Blom ontvangt het eerste Makerskapitaal.

Theatermaker Tamar Blom ontvangt als eerste kunstenaar een bijdrage van 7500 euro uit het Makerskapitaal. Dit is een nieuw cultuurfonds geïnitieerd door Het Huis Utrecht om theatermakers te ondersteunen in het realiseren van hun productie en organisatieontwikkeling. Tamar Blom ontvangt de bijdrage voor de ontwikkeling van zijn installatie White Noise. De heldere aanpak in inhoud en vorm geeft volgens het bestuur van het Makerskapitaal een groot vertrouwen in een succesvolle uitwerking. White Noise is in 2020 te zien in Het Huis Utrecht, op Festival Cement en Over het IJ Festival.

Tamar Blom
Tamar Blom is al jaren verbonden aan Het Huis Utrecht. Eerst in zijn samenwerkingen met Francesca Lazzeri bij Wild Vlees en daarna met zijn soloprojecten, waarin hij zich steeds meer richt op een mengvorm tussen theater en beeldende kunst. Met zijn nieuwe project White Noise borduurt Blom voort op zijn fascinatie voor de relatie tussen de mens en zijn natuurlijke en sociaal-maatschappelijke omgeving. Deels geïnspireerd op het werk van filosoof Byung-Chul Han wil Blom een installatie creëren die de bezoeker op fysieke wijze onderdompelt in de overvloed aan prikkels die het informatietijdperk kenmerkt.

Foto: Pepijn Besselink

 

 

Het Makerskapitaal
Het Makerskapitaal honoreert per jaar twee makers die in Het Huis onderzoek hebben gedaan. Zij kunnen een aanvraag doen voor het realiseren van een productie en voor organisatieontwikkeling. Komende deadline voor een aanvraag is 1 februari 2020. Lees hier wat je moet doen om ook kans te maken op het Makerskaptiaal: Het Huis Utrecht Makerskapitaal reglement

REAGEER