INHOUD Een nieuw cultuurfonds in Utrecht: het Makerskapitaal.

Het Huis Utrecht lanceert een nieuw cultuurfonds in Utrecht: het Makerskapitaal.

Het Makerskapitaal is een nieuw cultuurfonds in Utrecht dat talentvolle theatermakers en managers in de theatersector op weg helpt. Draag als particulier of organisatie bij aan de ontwikkeling van theatertalent in Utrecht. Investeer mee in de ontwikkeling van kunst!

Het Makerskapitaal honoreert per jaar minstens twee makers die in Het Huis onderzoek hebben gedaan. Zij kunnen een aanvraag doen voor het realiseren van een productie en organisatieontwikkeling. Makers kunnen hiervoor twee keer per jaar een aanvraag indienen. De bijdrage betreft maximaal 7.500,- euro. Let op, makers kunnen tot 1 februari 2020 hun aanvraag indienen! Hoe? Lees Het Huis Utrecht Makerskapitaal reglement! Medio maart 2020 informeren we je over je ingediende aanvraag.

Utrecht staat op de tweede plek van de meest aantrekkelijke steden van Nederland vanwege het diverse culturele aanbod. Dit is belangrijk voor de inwoners en maakt Utrecht bewezen attractief als vestigingsplaats voor (internationale) bedrijven. Cultuur is daarmee een sterke economische motor. Door jonge talenten aan Utrecht te binden zorgen we voor nieuwe aanwas binnen het culturele klimaat. Hierin investeren verdient zich dubbel en dwars terug.

Met de oprichting van het Makerskapitaal onderstreept Het Huis Utrecht haar positie als landelijk huis voor onderzoek en ontwikkeling binnen de podiumkunsten. Het Makerskapitaal creƫert een belangrijke impuls voor de professionele ontwikkeling van makers en vormt daarmee een schakel tussen Het Huis Utrecht, speelplekken en publiek.
Het bestuur van het Makerskapitaal bestaat uit Eerde Hovinga (blueyard), Renate Timmer (adviseur Cultuur + Ondernemen) en Gabbi Mesters (directeur VSCD). Het Huis Utrecht doneert zelf ieder jaar een deel van haar commerciƫle verhuur aan het fonds.

Investeer door een bijdrage over te maken naar IBAN NL91 TRIO 0379 3905 23 t.n.v. Stichting Makersfonds (verbonden aan Het Huis Utrecht) o.v.v. Makerskapitaal.

Lees hier het volledige persbericht, de aanvraagprocedure lees je in Het Huis Utrecht Makerskapitaal reglement

REAGEER