Dorien van Gent

Over de maker

Dorien van Gent studeerde in 2015 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Op het ITs Festival dat jaar won ze met haar voorstelling Brieven aan Wolf zowel de Parade Parel als de Publieksprijs. Ze speelde onder andere bij Circus Treurdier, Toneelschuurproducties en Jeugdtheater Sonnevanck. Samen met David van Uuden en Thomas Spijkerman maakte ze in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag een bewerking op de Nieuwjaars klassieker Dinner for One. Papa Was A Rolling Stone is haar tweede soloproject.

Over Papa Was A Rolling Stone

In het Cobra museum hangt een schilderij van Karel Appel.
Het is groot en vol met dikke klodders olieverf.
Naast het schilderij hangt een bordje met de titel: Brief aan mijn vader.
Karel Appel heeft, laag op laag op laag een enorme, dikke, volle brief aan zijn vader geschilderd.

Papa Was A Rolling Stone is een theatraal concert volledig gebouwd rondom het gelijknamige nummer van The Temptations. In deze muzikale roadtrip wisselen tekst en muziek elkaar af, buitelen personages en herinneringen over elkaar heen en volgen we de zoektocht van een dochter naar een vader die nooit ging zwerven.

Bijzonder mooie, persoonlijke mix tussen kleinkunst en muziekoptreden.” – Theaterkrant.nl

“Ook het persoonlijke kleinood van Dorien van Gent is een van de hoogtepunten van het openingsweekend.” – Het Parool

Credits

Concept, tekst en spel: Dorien van Gent. Bas: Nathaniel Klumperbeek. Drums: Yoràn Vroom. Gitaar: Leroy Siegers. Tekstbegeleiding: Rebekka de Wit.Eindregie: David van Uuden. Kostuums en make-up: Jip Smit. Posterbeeld: Lieke Romeijn. Productie: Karlijn Hemmer. Met dank aan: Lidwien Roothaan, Wilko Sterke, Bo Tarenskeen, de Olland-Buismanstichting en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.