INHOUD Dicht Op De Huid #3 • Breken met je ouders

In de nieuwe programmaserie Dicht Op De Huid tonen onze huismakers (theatermakers verbonden aan Het Huis Utrecht) hun nieuwste voorstelling en nodigen ze gasten uit om dieper op de thema’s van hun werk in te gaan. Spannende avonden waarop je een voorstelling ziet en nét even dat beetje extra context hoort, ziet of meemaakt over boeiende onderwerpen en thema’s: dat is Dicht Op De Huid!

Dicht Op De Huid met Joske Koning
22 januari 2020 • 20:00 – 22:00 uur
Thema: Breken met je ouders

Het thema ‘breken met je ouders’ staat centraal tijdens de derde editie. Huismaker Joske Koning onderzoekt in haar nieuwste voorstelling DogWoman hoe ze zich tot haar meoder meot verhouden. Joske creëert een beeldende, op een Louise Bourgeois geïnspireerde, unheimische wereld waarin ze vraagt ‘Kun je breken met je ouders?’

DogWoman is een messcherpe en mogelijk helende voorstelling over de vraag of je kunt breken met je ouders. Kan je je losmaken van je ouders? En welk proces gaat er vooraf aan zo’n ingrijpende keuze? In de persoonlijke voorstelling van Joske stelt ze scherpe vragen. Door haar unieke, interdisciplinaire taal overstijgt ze het egodocument. Haar werk ontroert, ontregelt en opent het gesprek.

“Het lichaam liegt niet. Het wil loyaal zijn en tegelijk eigen baas blijven. Wordt het gekwetst verzet het zich, is het kwaad dan jankt het en wordt het bevrijd dan zuigt het zich vol lucht. De connectie met mijn lichamelijke waarheid is mijn kracht. Het drama zit in mijn kop, zodra ik die waarheid kenbaar moet maken.” – Joske Koning.

Meer informatie over deze editie en tickets vind je hier.

Dicht Op De Huid met Abhishek Thapar
19 februari 2020 • 20:00 – 22:00 uur
Thema: volgt z.s.m.

De vierde editie draait om huismaker Abhishek Thapar. Abhishek (1985, Moga) is een theatermaker, performer, poppenspeler. Hij maakt fysiek theater en volgde een opleiding mime en poppenspel op de International School of Performance Art in Londen. De laatste tijd richt hij zich op documentair theater, waarin publieksparticipatie een belangrijke rol speelt.

Meer informatie over deze editie en tickets vind je hier.

Dicht Op De Huid met een mystery guest. 
18 maart 2020 • 20:00 – 22:00 uur
Thema: surprise 

Welke huismaker er tijdens deze editie van Dicht Op De Huid centraal staat, houden we nog even geheim voor jou. Ook het thema blijft nog even een verrassing voor jou, maar wij beloven jou dat je ook deze avond weer Dicht Op De Huid gaat kruipen! We keep you posted.

Dicht Op De Huid met playField.
15 april 2020 • 20:00 – 22:00 uur
Thema: regels verbreken

playField. wil kunst en kunstenaars onder de aandacht brengen die leven volgens het idee van het breken van conventie en het creëren van hun eigen nieuwe regels, hun nieuwe normaal. Kunst die de artietsten en het publiek in een nieuwe wereld plaatst waar je de regels van het oude kunt vergeten. Een plek waar je kunt ontdekken door te doen, door te spelen.

REAGEER