INHOUD De derde uitreiking van het Anne Faber Stipendium

Op vrijdag 4 september wordt voor de derde keer het Anne Faber Stipendium uitgereikt aan een jonge, veelbelovende zakelijk leider in spé. De uitreiking vindt plaats tijdens het Nederlands Theater Festival in Amsterdam, samen met de BNG Bank Theaterprijs. Het Anne Faber Stipendium is door Het Huis Utrecht opgericht ter nagedachtenis aan haar in 2017 overleden collega Anne Faber. Zij stond aan de start van haar carrière als zakelijk leider.

Het Anne Faber Stipendium ondersteunt talentvolle startende zakelijk leiders binnen de podiumkunsten in het verder ontwikkelen van hun visie, kennis en leiderschap. Vanaf 2018 wordt het stipendium jaarlijks aan één kandidaat uitgereikt. De toelage ter waarde van €15.000,- euro wordt ingezet voor scholing, coaching, netwerkvorming en een kleine bijdrage in levensonderhoud. Een commissie bestaande uit deskundigen waaronder de moeder van Anne Faber selecteren jaarlijks één talentvol zakelijk leider die de toelage ontvangt. Vorig jaar ontving Linda Kokke het stipendium.

Tijdens de uitreiking wordt bekend gemaakt wie het Anne Faber Stipendium ontvangt. De middag, die in het teken staat van jonge makers en jonge zakelijk leiders, wordt besloten met de feestelijke uitreiking van de drie stimuleringsprijzen van de BNG Bank Theaterprijs.

Makers verbonden aan Het Huis Utrecht genomineerd voor BNG Bank Theaterprijs
Vandaag maakte de jury van de BNG Bank Theaterprijs 2020 de zeven genomineerden bekend die in aanmerking komen voor de drie stimuleringsprijzen van elk € 15.000. Eén van de zeven genomineerden voor de BNG Bank Theaterprijs is, het aan Het Huis Utrecht verbonden met de Nieuwe Makers Regeling, collectief playField. met hun voorstelling I Remember. “I Remember wil inzichtelijk maken hoe je hetzelfde gezien kunt hebben, maar toch allemaal iets anders hebt ervaren. Een oefening in het herkennen van perspectieven.” – aldus de jury.

Ook theatermaker Marte Boneschansker is genomineerd met haar voorstelling Bloos de mannen. Boneschansker maakte bij Het Huis Utrecht BLOOS, waarvoor ze in 2019 een nominatie voor de BNG Bank Theaterprijs ontving.

Overige genomineerden en kaarten voor de uitreikingen Anne Faber Stipendium en BNG Bank Theaterprijzen vind je hier

Het Anne Faber Stipendium wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Het Huis Utrecht, de Gemeente Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Universiteit Utrecht, en donaties van collega-kunstinstellingen, private bedrijven en particulieren.

REAGEER