Bereikbaarheid & Toegankelijkheid

Bereikbaarheid

Het Huis Utrecht is gevestigd aan de Boorstraat, een zijstraat van de Amsterdamsestraatweg. Het pand is makkelijk bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Met de auto is Het Huis Utrecht ook goed te bereiken maar houdt er dan wel rekening mee dat u betaald parkeert rondom het pand.
Bekijk hier op de plattegrond de locatie van Het Huis Utrecht.

Openbaar vervoer
Komt u met het openbaar vervoer? Plan hier uw route.

Vanaf Utrecht Centraal kunt u buslijn 3 richting Zuilen nemen. Stap uit bij de halte Herenweg (4 min lopen) of bij de halte Viaduct (2 min lopen).

Te voet
Het Huis Utrecht is op loopafstand van Utrecht Centraal. Loop vanaf het perron naar de stationshal, richting centrumzijde. Loop vervolgens het plein over en volg de (rol)trap naar beneden. Loop naast het fietspad rechtdoor over het Smakkelaarsveld. Steek het fietspad over en loop vervolgens het Smakkelaarsveld over (let op, het Smakkelaarsveld wordt momenteel verbouwd, waardoor de looproute continue veranderd). Wanneer u het Smakkelaarsveld bent overgestoken, steek dan de verkeerslichten over en vervolg uw weg naar links.  Sla zodra u kunt rechtsaf. U bevindt zich nu op de Nieuwe Daalstraat en u gaat nu onder een onderdoorgang. Vervolgens volgt u het voetpad onder de gebouwen door, u staat nu op het Daalseplein. Sla nadat u onder het tweede gebouw door bent gelopen, linksaf. U bent nu bij een voetgangersbrug. Steek deze over en vervolg het fietspad circa 400 meter rechtdoor. Aan de rechterkant ziet u Het Huis Utrecht! (Klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Auto
Komt u met de auto? Plan dan hier uw route.

In de buurt van Het Huis Utrecht bevinden zich reguliere parkeerplaatsen. Van ma t/m za van 09.00 – 23.00 kunt u rondom Het Huis Utrecht betaald parkeren.

Parkeergarage
U kunt op ongeveer 10 minuten lopen vanaf Het Huis Utrecht uw auto 24/7 parkeren in parkeergarage Paardenveld.

Een actueel overzicht van de parkeergarages in de binnenstad is hier te vinden.

Toegankelijkheid

Het Huis Utrecht is toegankelijk voor bezoekers met een beperking. Spreek een van onze medewerkers aan zodat hij of zij je naar de juiste plek kan begeleiden.

Kan ik gebruik maken van een lift?
Al onze zalen en ruimtes (m.u.v. de Tuinkamer) zijn per lift bereikbaar. Wij helpen bezoekers die minder goed ter been zijn graag.

Waar kan ik parkeren?
In de buurt van Het Huis Utrecht bevinden zich reguliere parkeerplaatsen. Hebt je een Europese gehandicaptenparkeerkaart? Dan mag je gratis parkeren op parkeerplaatsen waar betaald parkeren geldt. Let op: je gehandicaptenparkeerkaart is niet geldig in een betaalde parkeergarage of op een parkeerplaats gereserveerd voor vergunninghouders. Kijk voor alle parkeerregels voor gehandicapten in Utrecht op de website van de Gemeente.

Kan ik gebruikmaken van een toilet?
We beschikken over een apart mindervalide toilet, het aangepaste toilet bevindt zich op de begane grond.

Slechthorend?
We beschikken helaas niet over speciale voorzieningen voor slechthorenden. Neem voorafgaand aan het programma contact op via info@hethuisutrecht.nl. Omdat onze ruimtes en producties van elkaar verschillen, is dit de beste manier om op maat gemaakt advies te krijgen over de optimale bezoekomstandigheden.

Eventjes slecht ter been?
Ben je verhinderd om tijdens een programma lang te staan of langdurig op een lastig bereikbare plek te zitten? Bel dan voorafgaand aan het programma naar 030 2315844. Omdat onze ruimtes en producties van elkaar verschillen, is dit de beste manier om op maat gemaakt advies te krijgen over de optimale bezoekomstandigheden.

Mag mijn hulphond mee naar binnen?
Een officieel getrainde hulphond (zoals een blindengeleidehond) mag natuurlijk mee naar binnen. Wij stellen het op prijs als we dit van tevoren weten, daarvoor kan je bellen naar 030 2315844.