INHOUD Palma en Kraayenbrink ontvangen de eerste TRY AGAIN FAIL BETTER AWARD.

Het Huis Utrecht, ICK Amsterdam en Amsterdam Fringe Festival reiken dit jaar de eerste TRY AGAIN FAIL BETTER Award uit. Een award voor theatermakers die op het Amsterdam Fringe Festival 2019 te zien zijn geweest en graag verder willen werken aan hun voorstelling. De award is studioruimte, coaching en een plek op het Amsterdam Fringe Festival 2020.

Alle drie de organisaties (Het Huis Utrecht, ICK Amsterdam en Amsterdam Fringe Festival) stimuleren (met liefde) het artistieke experiment. Soms levert dat een onverwachts of ongewenst resultaat op en pakt een voorstelling anders uit dan gedacht of gehoopt. Dat kan en mag! De TRY AGAIN FAIL BETTER AWARD  is speciaal in het leven geroepen voor (theater)makers die na het testen van hun werk op Amsterdam Fringe Festival hun project verder willen ontwikkelen.

Het Huis Utrecht richt haar aandacht op makers die verschillende disciplines verkennen en grenzen binnen het theater onderzoeken. Amanda wil documentaire-theater, live lichaamsprojectie en de betrokkenheid van het publiek verder verkennen en in haar werk #taitiria combineren. #taitiria is een audiovisuele ervaring die landschappen en storytelling verenigt. “Met woorden en beweging deel ik wat ik heb geleerd in mijn ervaring met het documenteren en interviewen van talloze mensen met de meest verschillende achtergronden.” – Amanda Palma, kunstenaar.

Het Huis Utrecht is dé werkplaats voor de podiumkunsten in Nederland. Amsterdam Fringe Festival is een platform voor nieuw, onbekend en ongetemd podiumkunstentalent. Amsterdam Fringe 2020 vindt plaats van 3-13 september op meer dan 25 locaties door heel Amsterdam. ICK Amsterdam is een toonaangevend dansgezelschap en huis voor talentontwikkeling.

REAGEER